Een nieuwe medewerker, en wat nu?

 In Appical, Workforce Excellence

U heeft de perfecte kandidaat voor die openstaande vacature gevonden. Een hele opluchting, maar nu begint ook het echte werk: voordat uw nieuwe medewerker betrokken is bij de organisatie en optimaal kan functioneren, moet u wel zorgen dat hij of zij zich helemaal thuis voelt en goed geïnformeerd wordt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de eerste zes maanden cruciaal zijn voor het wel of niet in dienst blijven van nieuwe medewerkers.

Dat inwerken is best een opgave. Want u als HR- of Teammanager kunt zelf het beste vertellen wat uw organisatie precies doet. Maar om nu iedere keer hetzelfde verhaal te vertellen? Dat kost u veel kostbare tijd. U kunt natuurlijk een uitgebreide training in elkaar zetten met allerlei instructies, en documenten, maar hoe tijdrovend is dat? En u wilt niet dat uw nieuwe collega al afhaakt voordat hij of zij überhaupt begonnen is.

Dus wat doet u dan? De oplossing is verrassend simpel: u gaat uw medewerkers vanaf nu inwerken met Appical. Deze app maakt inwerken makkelijk, efficiënt en zelfs leuk. Want behalve dat uw nieuwe medewerker al vóór indiensttreding alles leert over zijn nieuwe werkgever, voegt de app ook een extra dimensie toe. De nieuwe medewerker wordt bijvoorbeeld via een video welkom geheten door de directeur en kan een quiz spelen om dingen over de organisatie te weten te komen. Of hij loopt alvast virtueel  door het pand en ziet in de app wie zijn toekomstige collega’s zijn.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers een goede start maken? Bekijk dit filmpje over Appical of neem contact met ons op.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search