“Doorbraak van innovatieve apps” – Artikel De Morgen (Spec. Strategic HR)

 In Appical, Speakap, Workforce Excellence

In het dagelijks leven gebruiken we allemaal heel wat apps. Makkelijke en intuïtieve apps waarbij de medewerker centraal staat kennennu ook een doorbraak in HR met toepassingen voor onder meer interne communicatie, onboarding van nieuwe medewerkers, e-learning en continuous feedback. Meer uitleg door Frank De Coster, workforce excellence ambassador bij WorkforceIT.

 

“Ons doel is om medewerkers meer betrokken en productiever te maken door middel van innovatieve mobiele HR apps, die vertrekken vanuit de perceptie van de medewerker”, aldus De Coster. “Organisaties hebben het nog steeds moeilijk om alle medewerkers te bereiken, zeker de non-desk medewerkers.Het inzetten van de juiste technologie kan ervoor zorgen dat medewerkers veel beter betrokken en geïnformeerd zijn. Dat leidt niet alleen tot een grotere medewerkerstevredenheid – en dus minder verloop en absenteïsme -maar ook tot een betere dienstverlening en meer tevreden klanten.”

 

 Veilige interne communicatie-app

“Met Speakap leveren wij een intern communicatieplatform, vergelijkbaar met Whatsapp en Facebook, maar in een volledig besloten en veilige omgeving. Via een link met de HR-data van bedrijven worden medewerkers automatisch uitgenodigd bij indiensttreding of verwijderd wanneer ze uit dienst gaan. Dankzij de ingebouwde organisatiestructuur ontvangen medewerkers enkel relevante informatie, wat leidt tot een hoge adoptie”, vertelt De Coster. “De app kan volledig in de eigen huisstijl van de klant geleverd worden en draagt op die manier ook bij aan de employer branding. En uiteraard is het veilig, ook in het kader van de GDPR. Het biedt een uitstekend alternatief voor medewerkers die anders op eigen initiatief Whatsapp- of Facebookgroepen oprichten, met alle risico’s van dien.”

 

 Nieuwe medewerkers een online inwerkervaring bieden

“Een ander voorbeeld van hoe nieuwe technologie op een creatieve manier kan ingezet worden, is Appical. Met deze app krijgen nieuwe medewerkers reeds vanaf de ondertekening van de overeenkomst toegang tot een interactief en innovatief onboardingplatform”, aldus De Coster.

 

We leveren onder meer een intern communicatieplatform,vergelijkbaar met Whatsapp en Facebook, maar in een volledig besloten en veilige omgeving.

 

“Medewerkers krijgen zo nog voor huneerste werkdag al heel wat informatie over hun nieuwe werkgever, maar ook over hun toekomstige manager en collega’s (‘preboarding’). Het platform maakt onder meer gebruik van gamificatie, augmented reality en virtuele 360° rondleidingen. Extra content wordt beschikbaar naargelang medewerkers vorderen in het onboarding traject. Nieuwkomers reageren alvast heel enthousiast, en ook vanuit het management zijn de ervaringen heel positief. Voorbeelden van organisaties die Appical gebruiken zijn KLM, Heineken, Pepsico, MediaMarkt, Ceva Logistics en ook heel wat grotere ziekenhuizen.”

 

Complementair aan traditionele HR-toepassingen

De Coster: “Speakap en Appical zijn slechts twee voorbeelden die aantonen hoe – complementair aan de bestaande HR-oplossingen – mobiele ‘employee centric’ applicaties een grote toegevoegde waarde kunnen zijn. Met de huidige technologie – en bijvoorbeeld het gebruik van open API’s – is een goede integratie prima te realiseren.”

 

Wilt u meer weten over onze innovatie HR-applicaties? Vraag een demo aan. 

 

Artikel: De Morgen – Strategic HR (01.06.18)

Recent Posts

Start typing and press Enter to search